Löysät pois

Niin se tämäkin vuosi starttasi ja heti alussa otettiin niin sanotusti löysät pois. Koeponnistettiin istumalihaksia kevyellä 12 tunnin siirtymällä Lapin hiihtokeskuksiin.

Etelän suunnalta katsottuna olin hieman skeptinen pohjoisen lumitilanteesta mutta huoli pois: perille päästyämme sitä valkoista juttua oli maat ja puut pullollaan. On se hienoa että rakas kotimaamme on niin pitkä ja ilmasto-olosuhteiltaan kovinkin erilainen.

Kuuden päivän täsmäiskumme sisälsi viisi keikkaa. Lappia tuli risteiltyä ristiin rastiin mutta tunnetusti linjavankkureiden kyydissä ei ollut tylsää hetkeä!

Ja se että ollaan Lapissa varmistuu viimeistään törmätessä puusta veistettyyn Andyyn tai sarvipäistä kertovaan kylttiin. Koko reissun aikana näin kolme viimeksimainittua. Enkä yhtään Andya :-)


Saariselän Tunturihotellilla meitä odotti kovinkin mieluisa yllätys. Lapin Keittiömestareiden kilta vetäjänään keittiömestari Petri Selander oli taikonut bändin takahuonetiloihin keittiön jossa herrat loihtivat upeat kermaiset sisäfilepippuripihvit kera uuniperunoiden ja asiaan kuuluvien juomien kanssa. Saamari; herahtaa vesi kielelle kun muistelee tuon päivän annosta! Iso kiitos herroille!!!


Keikat olivat hyviä ja väkeä hienosti paikalla, siitä kiitos kuuluu teille. Ensimmäisen keikan ensimmäisen biisin ensi-iskusta (”tautofoniaa, nuoriherra Kivinen”, kuulen korvissani edesmenneen äidinkielenopettajani kimakan sivalluksen) tuntui ettei taukoa olisi edes ollut. Kappaleet rullasi perin mallikkaasti ja juhlaväki nautti illasta. Ilman lasketelumonoja, onneksi :-)

Oli kiva käydä Lapissa. Ja on kiva jatkaa keikkailua etelämmässä. Siirtymät on nimittäin jonkin verran kevyempiä :-)

Nähdään keikoilla, arvon väki!

- IP

Aurinko paistaa päivällä . Ja Popeda Yöllä !

Päivät pitenee ja kesä kolkuttelee ovella jättäen turhankin pitkään jatkuneen talven taakseen. Kaikenkarvaiset otukset kaivautuvat esiin koloistaan venyttelemään jäseniään ja nostamaan kuonojaan kohti taivaita nuuhkimaan raikasta lämmintä ilmaa.

Vaan mitä ihmettä? Minkäslaisia karvakuonoja onkaan kömpinyt kuvaajanero H. Hinkan studioon? Ja miksi? Mistäs tässä on oikein kyse? Onko Yö ja Popeda päättäneet laittaa hynttyyt yhteen? All-star-Tampere-bigband? Stop The Press: otsikot uusiksi…

Toukokuun lopulla paljastuu mitä hykerryttävää loppuvuodelle on tarjolla! Pitäkää hatuistanne kiinni; kohta mennään!!

- IP


* 2 * 0 * 1 * 3 *

Nyt on risteilyt risteilty ja voi pojat mikä reissu se oli! Laiva täynnä rock'n'roll kansaa ja loistavaa fiilistä. Yeah!!! Oli upeaa soittaa kaikille paikalla olleille ja tuntea syvällä ihon alla se mahtava pikkujoulufiilis minkä vain ja ainoastaan aito Popeda-seurakunta voi saada aikaan. Iso kiitos kaikille bailaajille!!!(kuva: Kari Lahtinen)

Risteilyn jälkeen oli aika rauhoittua Joulun viettoon ja kun tuo uusi vuosikin tuossa kolkuttelee ovella ja keikkatauko alkaa toden teolla on aika toivottaa kaikille Oikein Mukavaa ja Menestyksekästä Uutta Vuotta 2013 itseni, poppareiden, tekniikan ja muiden Popedaan kytköksissä olevien puolesta! Olette paras yleisö mitä mikään suomalainen rock-bändi voi toivoa! Kiitos!!!

- IP

Wuh wuh! Minä olen Shacal C.G.E. Popeda!!!

Popeda on saanut suuren kunnian toimia kummisetänä super-herttaiselle suomenlapinkoiralle.
13. heinäkuuta 2012 syntynyt hurmuri sai aluksi nimekseen Shacal Popeda (Shacal-kennelin mukaan), mutta Jyrki K. Melartinin vieno toive oli nimetä koiruli Shacal C. G. E. Popedaksi. Tiedättekin varmaan mistä isänmaallinen lyhenne C G E tulee :-)

Ceegee pääsee siitoskoirien ylvääseen kastiin heti kun täyttää tarvittavan iän ja käy terveystarkastukset läpi. Onnistuneiden "puuhatuokioiden" jälkeen astutusmaksut menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen Lastenklinikoiden Kummeille. Mahtava homma!!!

Myös Hämeenkyrön omilla pojilla Uniklubilla on kummikoira, nimeltään "Peikko" eli Shacal Uniklubi. Tosin Peikkohan jää työttömäksi kun Ceegee näyttää mistä oikeat äijät on tehty :-DPopeda-orkesterin pojat toivottavat Ceegeelle onnellisia hetkiä tyttöjen kanssa!

Merchandise:

Keikkamyynti:

Live-tuotanto:

Costello Hautamäki

Pate Mustajärvi

live-tuotanto

costello