SPORT... tai jotain

SPORT.. or not...

Viikonlopun jälkeen orkesteri jää pikku tauolle. Vajaat kaksi kuukautta ilman veijareiden kujeilua pitkin Suomi-neidon kupeita. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan...

Mutta ei huolta; luppoajan täyttää megalomaaninen, koko pyöreää tellustamme yhdistävä urheilutapahtuma. Olympialaiset. Rio. 2016. Brazil. Sama intohimo ja jännitys kuin aavistus ennen Popedan keikkaa. Mitä??? Eikö?!? Ei vai??? No onhan!!! :-) PRKL :-D

Tästä upeasta urheilutapahtumasta muistui mieleeni menneen ajan hetket jolloin myös Popedan väki äityi käsittämättömiin urheilusuorituksiin. Siinä isojen stadionien padiumien ykköspaikat täyttyivät orkesterin jäsenistä, kuuman hikiset treenisalit saivat maistaa poikain lihasten kuritusta ja treenikenttien tatamit huusivat hoosiannaa herkuleitten yltiöpäisten voimien paiskautuessa vasten maan kamaraa. Upeaa!!! Katsokaa vaikka:

Katsokaa hassut Rion peijaiset ensin loppuun ja valmistautukaa sitten loppuvuoden todelliseen äijäkarnevaaliin!!! Syyskuun lopussa alkaa taas todellinen rock'n'roll ilotulitus!

Miten ne ammoiset viisaat ihmiset Ateenassa loihtivatkaan sanomaan:
"SPIRITUS, ALTIA, FORDMONDEO"

- IP

Matkalla Pohjoisessa

Niin vain se pitkä loma loppui ja päästiin poikain kanssa takaisin rakastamamme työn pariin: tuottamaan valtaisan ihanaa älämölöä!

Tätä kirjoittaessa on pitkä mutta hilpeä (siihenkin on syynsä mutta niistä sitten toiste) siirtyminen bussilla Lappiin sekä ensimmäinen keikka jo takana. Pitkän tauon jälkeen ensimmäiselle keikalle ominaista on että joka poitsulla on hitusen positiivista hermostuneisuutta ja jännitystä siitä mitens nämä hommat nyt taas menikään. Vaan huoli pois: Hullun Poron Areena oli puhdasta Popedaa alkutahdeista alkaen. Oli hurjan hienoa katsoa miten paljon ihmisiä oli tullut paikalle ja miten loistavasti porukka otti orkesterin vastaan. Iso kiitos teille jokaiselle!!!


Siirtymän aikana purimme porukalla Popeda.com'iin saapunutta sähköpostisatoa. Ja sitähän oli, voi veljet! Olemme tosin ehkä Suomen surkein orkesteri vastaamaan maileihin mutta yritellään parantaa toimintaamme :-)

Siihen liittyen pari huomionarvoista seikkaa kun kirjoittelette viestejä (ja nämä siis kaikella rakkaudella):

1) On tullut valtavasti pyyntöjä saada orkesteri esiintymään mitä erinäisempiin tilaisuuksiin. Näissä tapauksissa oikea yhteydenottopaikka on Piikkikasvi Oy, Mr. Pössi

2) Kirjeet, paketit jne. kulkeutuu orkesterille samoiten Piikkikasvin kautta.

3) Pyyntö saada keikan aikana välitettyä terveiset tai päästä laulamaan/soittamaan bändin kanssa: idea on lämmin ja hellyttävä mutta usein valitettavasti mahdoton toteuttaa. Ihmiset tulevat keikoille kuuntelemaan ja kokemaan Popedaa, ei polttari/synttärisankareiden viestejä ja esityksiä. Ymmärtänette pointin...

Muuten kaikki viestit ovatkin sitten erittäin tervetulleita ja ne kaikki luetaan!!! Niin sanotusti ”sana on vapaa” :-)

Hei jengi! Mellulla oli tänään synttärit!!! Perinteisen Saariselän pihvitapahtuman eli Lapin Mestarikokkien legendaarisen pihvibakkanaalin yhteydessä Mellu sain special-kakun! Nam!!! Nyt on masut täynnä :-)


Sääliksi käy Lacua joka joutuu tässä kioskissa paiskomaan kannuja pari kiloa pihviä masussa :)


Vaan mitäpä sitä ihminen ei tekisi rakastamansa ammatin eteen...
Nähdään keikoilla!!!

- IP

 

Löysät pois

Niin se tämäkin vuosi starttasi ja heti alussa otettiin niin sanotusti löysät pois. Koeponnistettiin istumalihaksia kevyellä 12 tunnin siirtymällä Lapin hiihtokeskuksiin.

Etelän suunnalta katsottuna olin hieman skeptinen pohjoisen lumitilanteesta mutta huoli pois: perille päästyämme sitä valkoista juttua oli maat ja puut pullollaan. On se hienoa että rakas kotimaamme on niin pitkä ja ilmasto-olosuhteiltaan kovinkin erilainen.

Kuuden päivän täsmäiskumme sisälsi viisi keikkaa. Lappia tuli risteiltyä ristiin rastiin mutta tunnetusti linjavankkureiden kyydissä ei ollut tylsää hetkeä!

Ja se että ollaan Lapissa varmistuu viimeistään törmätessä puusta veistettyyn Andyyn tai sarvipäistä kertovaan kylttiin. Koko reissun aikana näin kolme viimeksimainittua. Enkä yhtään Andya :-)


Saariselän Tunturihotellilla meitä odotti kovinkin mieluisa yllätys. Lapin Keittiömestareiden kilta vetäjänään keittiömestari Petri Selander oli taikonut bändin takahuonetiloihin keittiön jossa herrat loihtivat upeat kermaiset sisäfilepippuripihvit kera uuniperunoiden ja asiaan kuuluvien juomien kanssa. Saamari; herahtaa vesi kielelle kun muistelee tuon päivän annosta! Iso kiitos herroille!!!


Keikat olivat hyviä ja väkeä hienosti paikalla, siitä kiitos kuuluu teille. Ensimmäisen keikan ensimmäisen biisin ensi-iskusta (”tautofoniaa, nuoriherra Kivinen”, kuulen korvissani edesmenneen äidinkielenopettajani kimakan sivalluksen) tuntui ettei taukoa olisi edes ollut. Kappaleet rullasi perin mallikkaasti ja juhlaväki nautti illasta. Ilman lasketelumonoja, onneksi :-)

Oli kiva käydä Lapissa. Ja on kiva jatkaa keikkailua etelämmässä. Siirtymät on nimittäin jonkin verran kevyempiä :-)

Nähdään keikoilla, arvon väki!

- IP

Aurinko paistaa päivällä . Ja Popeda Yöllä !

Päivät pitenee ja kesä kolkuttelee ovella jättäen turhankin pitkään jatkuneen talven taakseen. Kaikenkarvaiset otukset kaivautuvat esiin koloistaan venyttelemään jäseniään ja nostamaan kuonojaan kohti taivaita nuuhkimaan raikasta lämmintä ilmaa.

Vaan mitä ihmettä? Minkäslaisia karvakuonoja onkaan kömpinyt kuvaajanero H. Hinkan studioon? Ja miksi? Mistäs tässä on oikein kyse? Onko Yö ja Popeda päättäneet laittaa hynttyyt yhteen? All-star-Tampere-bigband? Stop The Press: otsikot uusiksi…

Toukokuun lopulla paljastuu mitä hykerryttävää loppuvuodelle on tarjolla! Pitäkää hatuistanne kiinni; kohta mennään!!

- IP


Merchandise:

Keikkamyynti:

Live-tuotanto:

Costello Hautamäki

Pate Mustajärvi

live-tuotanto

costello